16 d’ag. 2008

Aso

Aso esun dels volcans en actiu mes grans del planeta. Te un tamany de 25 Km, el que suposa una circumferencia de casi 100 Km. A dins dell,hi han fins a 5 volcans, el mes actiu i el que te la caldera mes gran del mon es la de Nakadake.

Hem sortit de Beppu a les 7:52 per arribar a la estacio de Aso en dues hores. Un autobus ens ha pujat fins a un coll prop de la boca de Nakadake, on un funicular ens ha pujat fins a la cresta.

Alla, hem vist la caldera, que darrere el vapor es veia de un color entre el blau i el verd extremadament clar i dificil de definir que contrastava amb el roig i negre de les roques que la rodejaven i que abruptament pujaven fins on erem nosaltres. Si el temps no hagues sigut tan gris hauriem pogut estar-hi mes estona, pero una boira espessa i una pluja intensa ens ha forçat a baixar mes d-hora del que teniem previst.

Sigui com sigui, veure una manifestacio del poder del planeta com aquesta no deixa indiferent, i cuan, desde la estacio de Aso veus que les montanyes que la rodejen son una cicatriu de la Terra, es inevitable pensar en la grandiositat i el poder que tenim just a sota dels peus.

El gran error d-avui ha sigut oblidarme de carregar les tres bateries que tinc de la camera de fotos, que ens ha obligat a comprar una camera de un sol us que ens ha costat 1800Y, uns 11E i ens ha permes fotofgrafiar el moment. El problema hagues sigut molt pitjor si el dia hagues estat precios i ens haguessim tingut que resignar amb la camera de plasic barato.

Aquesta es la foto del dia. Sense comentaris...

I aquestes son unes de les poques fotos que ens ha permes la camera digital.




Petons a tots

1 comentari:

Unknown ha dit...

ole ole. os estoy vigilando.... ratitas??

Besos!
Kike